Rinnavähki haigestumine Eestis

Rinnavähk on kõige sagedamini Eesti naistel esinev pahaloomuline kasvaja. Eestis haigestub rinnavähki igal aastal enam kui 500 naist ning ligi 25% naistest on haigus juba avastamise hetkel kaugele arenenud. 

Varajane avastamine ja diagnostilised meetodid

Varajane avastamine on rinnavähi ravis võtmetähtsusega. Vähi avastamiseks tehakse nii mammogramme, rindade kliinilist uuringut kui ka ultraheliuuringuid. Mammogramm on rinna röntgenuuring. Selle abil on võimalik leida kasvajaid, mis on veel nii väikesed, et neid ei olegi tunda. Rindade kliiniline uuring tähendab seda, et patsiendi rindu uurib arst, kes kompab hoolikalt rindu ja kaenlaaluseid, et avastada tükke, mügarikke või midagi muud, mis tundub kahtlane ja ebatavaline. Ultraheliuuringut nimetatakse ka sonograafiaks ning selle abil saadakse pilt rinna sisemusest.

Ükskõik kui vana sa oled – kui sul esineb mõni rinnavähi riskiteguritest, peaksid sa kindlasti küsima arstilt, millal sul tuleks alustada regulaarsete mammogrammidega ning kui sageli tuleks sul sõeluuringuid teha. Rohkem infot rinnavähi sõeluuringu kohta loe siit

Rinnavähi ravi ja selle mõju naise kehale

Rinnavähi ravi, sealhulgas operatsioon, kiiritus ja keemiaravi toovad kaasa olulisi muutusi naise kehas ja enesetundes. Elu pärast rinnavähi ravi võib olla keeruline, kuid tänapäeval on saadaval mitmeid lahendusi, mis aitavad naistel taastada enesekindlust ja mugavust. Tervise Abi e-poes müüme spetsiaalselt rinnavähi läbinud naistele mõeldud tooteid, nagu Trulife rinnaproteesid ja Amoena rinnahoidjad.

Toetavad tooted pärast rinnavähi ravi

Trulife rinnaproteesid: mugavus ja loomulikkus

Trulife rinnaproteesid on loodud selleks, et aidata naistel taastada oma enesetunne ja mugavus pärast rinnavähi ravi. Trulife on rinnaproteese tootnud juba üle 60 aasta ning nende aastatega on välja töötatud unikaalne tehnika, kuidas valmistada proteese, mis oleksid võimalikult sarnased päris oma rinnale.  Trulife rinnaproteesid on kerged, mugavad ja kvaliteetsed, mis tagavad ideaalse sobivuse ja loomuliku liikumise. Meie valikus on erinevaid Trulife proteese, mis vastavad erinevatele vajadustele ja eelistustele.

Amoena rinnahoidjad: stiil ja funktsionaalsus

Amoena operatsioonijärgsed rinnahoidjad on valmistatud kvaliteetsetest materjalidest, mis on nahale õrnad ja hingavad, vähendades samal ajal survet õmblustele ja tundlikele piirkondadele. Paljud mudelid sisaldavad taskuid, kuhu saab paigutada rinnaproteese, mis aitavad säilitada loomulikku siluetti ja enesekindlust igapäevaelus. Need rinnahoidjad on mitte ainult stiilsed, vaid ka funktsionaalsed, pakkudes vajalikku tuge ja mugavust. 

LIPOELASTIC® rinnahoidjad – ideaalne toetus operatsioonijärgseks taastumiseks

LIPOELASTIC® kvaliteetsed operatioonijärgsed kompressioonrinnahoidja, mis on loodud pakkuma vajalikku tuge ja mugavust pärast rinnaoperatsiooni. Selle rinnahoidja pehme ja õrn materjal on nahasõbralik, vähendades survet tundlikel piirkondadel, samas kui reguleeritavad õlapaelad ja eesmine kinnitus aitavad tagada ideaalse istuvuse. Spetsiaalsed operatsioonijärgsed rinnahoidjad toetavad keha taastumist, soodustades kiiremat paranemist ning pakkudes naistele mugavust ja enesekindlust kogu taastumisprotsessi vältel.

Kuidas ennetada ja toetada rinnavähiga toimetulekut?

Rinnavähi ennetamine, varajane avastamine ja pärast ravi toimetulek on teemad, mille üle arutlemine ja teadlikkuse tõstmine on hädavajalik. Teadlikkus ja õige informatsioon aitavad meil luua toetava ja hooliva keskkonna, kus igaühel on võimalus elada täisväärtuslikku ja õnnelikku elu.

Rinnavähi teadlikkuse kuu toob esile mitte ainult haigusest tingitud väljakutsed, vaid ka lootuse ja toetuse, mida saame üksteiselt. Oluline on meeles pidada, et me ei ole üksi – toimetulek toetavate toodete nagu Trulife rinnaproteeside ja Amoena rinnahoidjate abil võib muuta meie enesetunnet ja elukvaliteeti.

Tutvu Amoena rinnahoidjate ja Trulife rinnaproteeside valikuga www.terviseabi.ee ning leia endale täiuslik lahendus pärast operatsiooni, mis toetab nii sinu füüsilist taastumist kui ka vaimset heaolu.